Søndag den 12. marts kl. 09.00 – kl. 14.00

Kristianssæde Skov

Den ca. 10km2 store, gamle løvskov har 60% bøg og eg og indslag af avnbøg og skovlind. En rute fører os gennem de naturskønne omgivelser. Vi kan måske være heldige og se nogle af skovens mange dyr, som egern, fasaner, fugle og endda dådyr.

Søndag den 16. april kl. 09.00 – kl. 14.00

Dodekalitten ved Kragenæs

Stenskulpturerne toner frem med Smålandsfarvandet i horisonten. De musikalske toner midt i landskabet vidner om, at det underjordiske er vækket til live mellem mark og hav. De tolv stenstøtter på 7-9 meter, som er skabt af billedhugger Thomas Kadziola, som enorme hoveder, der alle vender mod centrum af den store cirkel på 40 meter i diameter. Vi kan også besøge den nærliggende jættestue Glentehøj og andre gravhøje fra Bronzealderen. Hvis der er overskud af tid, kan vi evt. på hjemturen besøge Merret Skov ved Bandholm.

Torsdag den 27. april kl. 17.00 – kl. 20.00

Vandretur i Bangsebro Skov

Selv om skoven ligger tæt op ad byen, er den rig på liv. Mange steder får de gamle træer lov til at forfalde naturligt til glæde for svampe, insekter og fugle. I skovens vandløb, Snedkerbækken der i 2007 blev genoprettet og vandet løber atter til glæde for bl.a. ørreden. Både i Snedkerbækken og Tingsted Å er udlagt store sten og gydegrus. Vi skal også besøge det nye madpakkehus.

Torsdag den 4. maj kl. 17.00 – kl. 21.00

Flintehorne Odde og Holten Strand – Hvedebolletur

Vi starter turen med besøg i udsigtstårnet, hvor vi, i det lavvandede og stenfyldte farvand omkring Odden, iagttager områdets unikke fugle og dyreliv, der bl.a. giver mulighed for at se havørne samt spættet sæl og gråsæl, når de ligger og hviler på stenene. Vi parkerer ved adgangsvejen fra Holtevej 3, hvor der findes 2 P pladser og der er herfra 950 m. til udsigtstårnet. Så kører vi til Holten Strand, hvor Ole vil fyre op i gasgrillen og vi skal igen nyde st. Bededagsaften og de velsmagende varme hveder med diverse og med den skønne udsigt og med lyden af Østersøens brusende bølger, kan det ikke blive bedre.

Lørdag den 20. maj kl. 09.00 – kl. 13.00

Labyrint Lolland-Falster – Toreby L.

Labyrintparken byder på skøn naturoplevelse blandt de store nordmannsgraner. Her er plads til at gå på opdagelse og fare vild på den gode måde. Vi kan også forsøge, at sætte vores paratviden på prøve i forsøg på, at finde vej gennem stisystemet med et af labyrintens Labyrintark. På turen rundt vil vi støde på sjove aktiviteter, trækunst og hyggekroge med borde og bænke, hvor vi kan nyde vores medbragte proviant.

Søndag den 4. juni kl. 09.00 – kl. 16.00

Middelalderhaven og De nye skove ved Stege

Lige under det mægtige tårn i Steges Kirke ligger middelalderhaven. Her kan vi for en stund i ro og fred lade os forføre af dufte og farver af et hav af blomster, urter og buske, sorteret i nydelige tematiske bede. I haven arbejder frivillige fra ”Foreningen Historiske Planter” med bevarelse af historiske planter fra Møn og Nyord. Fra haven kører vi til ”De nye skove ved Stege” som består af 3 skove, Stege Skov, Udby Skov og Hegnede Skov – vi har valgt Udby Skov, hvor vi starter turen fra Mosehældgårdpladsen, her findes muldtoilet og vandhane. Udby Skov er plantet i 1997 og frem, vi vælger en rute fra info-kort, som findes på pladsen. Tæt på Mosehældpladsen ligger Børneskoven, der ligesom Skoleskoven i Stege Skov er plantet af børn fra skoler og daginstitutioner på Møn og Bogø. I skoven finder vi også Sundhedsstien ”Aktiv Skov” hvor vi bliver udfordret på aktivitetsredskaberne.

Lørdag den 17. juni kl. 18.00 – 22.00

Jubilæum

Naturvandreforeningen kan fejre 20-års jubilæum, som selvstændig interesseforening og det giver da anledning til en hyggeaften med lidt god mad og drikke. Vi vil senere udfærdige et program med indhold og sted hvor aftenen skal fejres.

Søndag den 2. juli kl. 09.00 – kl. 15.00

Nord -og Sønderskov ved Guldborg

Vi parkerer ved Guldborg Bådelaug på falstersiden af Guldborg og går ad stien ind i Nordskoven og til Sønderskov til Neble Nakke På turen skal vi planlægge efterårets ture og er der ikke et velegnet sted i skovene, kan vi afholde planlægningen på aktivitetspladsen i Guldborg på Lollandssiden.


Medmindre andet er aftalt, udgår alle ture fra Cementen, den store P. plads ved Nyk. F. Hallen, hvor vi fylder op i bilerne. Mød op 10. min før afgang og husk madpakke, drikkevarer, fornuftigt fodtøj, regntøj, siddeunderlag og kikkert. Der aftales og afregnes med den der lægger bil til, vi har en aftale om kr. 2,00 pr. km.

Untitled photo